Rijksoverheid

Belangrijke data voor kiezers in Aruba, Curaçao en Sint Maarten

Hieronder vindt u alle belangrijke data voor stemmen vanuit Aruba, Curaçao en Sint Maarten voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer op 15 maart 2017.

30 januari 2017: datum geldigheid bewijs Nederlanderschap

Bij uw registratieverzoek moet u een bewijs van Nederlanderschap voegen. Een bewijs van Nederlanderschap is:

  • een kopie van uw geldige Nederlandse paspoort;
  • een kopie van uw geldige Nederlandse identiteitskaart;
  • een kopie van uw geldige identiteitskaart van Bonaire, Sint Eustatius of Saba of uw geldige identiteitskaart van Aruba, Curaçao of Sint Maarten waarop de Nederlandse nationaliteit staat vermeld; of
  • een kopie van uw verklaring van Nederlanderschap.

Gebruikt u een kopie van een paspoort of identiteitskaart, dan moeten die documenten nog geldig zijn op 30 januari 2017. Stuurt u een verklaring van het Nederlanderschap mee met het registratieformulier, dan mag die verklaring op 30 januari 2017 niet ouder zijn dan 3 jaar.

1 februari 2017: sluiting registratieperiode

Uiterlijk deze dag moet uw verzoek tot registratie ontvangen zijn bij de Nederlandse Vertegenwoordiging van het land waar u woonachtig bent of per e-mail zijn verzonden aan registratieverkiezing@minbzk.nl.

Vervangend briefstembewijs aanvragen:

  • 3 maart 2017: deadline schriftelijk verzoek

    Uiterlijk deze dag moet uw schriftelijk verzoek voor een vervangend briefstembewijs ontvangen zijn bij de Nederlandse Vertegenwoordiging.
  • 6 maart 2017 tot 12:00 uur: deadline mondeling verzoek

    Uiterlijk deze dag tot 12:00 uur lokale tijd kunt u mondeling een vervangend briefstembewijs aanvragen bij de Nederlandse Vertegenwoordiging.

15 maart 2017 tot 15:00 uur: dag van stemming

Vóór 15:00 uur lokale tijd moet uw stem ontvangen zijn bij de Nederlandse Vertegenwoordiging op het eiland waar u woonachtig bent.